Шлем Reevu със задно виждане излиза в производство

Това е една отлично реализирана идея от края на миналия век – добрата визия на водача е от огромна важност за безопасността на пътя. Колкото повече знаете за това, което се случва около вас и зад вас, толкова повече възможности имате. Със сигурност пътят на Reevu RV MSX1 до излизане на пазара е бил доста дълъг, но те най – накрая обявиха, че каската е преминала всички тестове по европейските стандарти и ще бъде пусната в Европа. Скоро след това и в световен мащаб и ако крайната цена е реална ви гарантираме, че тя ще има страхотен успех. 

Идеята на Reevu е толкова обикновена, колкото е и името на търговската марка – шлем с вградено в задния панел огледало за задно виждане, което осигурява на водача постоянна видимост на пътя отзад. Reevu постига това с помощта на вградена система за отвеждане на отражението пред очите на моториста с помощта на олекотена поликарбонатна система от огледала, като последното което е разположено точно над очите на моториста доставя изображението. 

Ефектът е доста по – точен от този на огледалото за обратно виждане на автомобила или мотоциклета. Което не означава, че той отменя правилата на които са ви научили в школата по кормуване, но може да ви даде повече информация на разположение, отколкото типичното огледало на мотоциклета.

Шлемовете Reevu, всъщност единственият им към момента модел, се сглобяват ръчно, докато самият процес се осъществява във Великобритания, Италия и Азия. Цената е 249 британски паунда или малко над 550 лв, но в България поради високия ни стандарт цената вероятно ще достигне 700-750 лв. Предвид особеностите на продукта, и значението на тази екстра за живота ви, това не е лоша цена.

 

 

Оставете коментар

comments-bottom

Featured Photos

thumbnail
Жаки... Публикувано от аватар donev Apr 15th, 2014 | няма отговори
thumbnail
Dark Elf... Публикувано от аватар donev Mar 8th, 2013 | няма отговори
thumbnail
BMW SuperFan... Публикувано от аватар donev Dec 30th, 2012 | няма отговори

Random Photos

thumbnail
Г Т Т~T възд... Публикувано от аватар donev Jun 9th, 2011 | няма коментари
thumbnail
Т ~ T... Публикувано от аватар donev Dec 28th, 2009 | няма коментари
thumbnail
Белеет пар... Публикувано от аватар donev Dec 28th, 2009 | няма коментари

Top Rated

thumbnail
Harley Davidson R... Публикувано от аватар donev
thumbnail
Ms. police officer... Публикувано от аватар donev
thumbnail
Жаки... Публикувано от аватар donev